top of page
  • Yazarın fotoğrafıSimge Özkan

İÇ MİMARLIk TUTKUNUZU CANLI TUTMAK İÇİN 5 ÖNERİ

Mesleğim bazı kesimlerce herkesin yapabileceği bazı kesimlere göre ise


bir sanat olarak görülse de okul döneminden başlayan zorlukları ve iş hayatının dayanılmaz sertliği içinde iyi ki yapmışım dediğim hazlarla doluu. Bugün okuyacağınız yazıda hem zorluklar var hem de onların panzehirleri..



# 1 SİZE GÜZEL GELEN İŞLERİ TAKİP EDİN

Her proje yeni biri, yeni bir yer, yeni bir konsept ve kesinlikle yeni bir sen olmalı. Her projeye bir öncekiyle aynı işler çıkaramazsın. Elbette bir tarzın vardır ama karşıdakinin istekleriyle tarzını birleştirebildiğin sürece ilerleme kaydedebilirsin. İşte tam da bu yüzden yeni ve eski tasarımcıları takip etmelisin. Özellikle tasarımcı diyorum bir web tasarımcı veya bir illüstratör senin ilham kaynağın olabilir. Seni etkileyenlerin peşini bırakma!!



# 2 SADECE İÇ MİMAR OLMAYIN

Olduğunuz yerde saymak ya da öyle hissetmek sizi ve tasarımlarınızı etkileyecektir.Zaman zaman sıkıldığınız bunaldığınız olacaktır.Yeni işler deneyin. Hayatın ilhanı her yerde.. Leonardo Da Vİnci sadece ressam değildi; aynı zamanda astronom, matematikçi,bilim insanı, mühendis ve mimardı, Farklı tutkular bulun kendinize bunlar Nil Karaibrahimgilin de dediği gibi yıldız olup üzerinize yağacaklar..



# 3 NEREDE OLMAK İSTEMEDİĞİNİZİ BİLİN

Bu bence en önemli maddelerden biri. Okul yıllarından sonra şantiyesi, tasarım ofisi işin farklı aşamalarına giriyoruz ve işi öğrenmek adına büyük fedakarlıklar yapıyoruz. Meslek çevremizdeki algıya göre işi öğrenene kadar pişmen gerekir ama bunu yaparken size köle muamelesi yapılmasına izin vermeyin. Kendi değerinizi siz belirlersiniz. Olmak istemediğiniz bir yerde mutluluğunuzu ve zamanınızı kaybetmeyin.



# 4 DIŞARI ÇIK

Klişeeeee denileceğinden eminim. Ama sadece evden çıkmayın ülkeden çıkın. İçinizdeki o ilham perisini besleyin yeni yerler her zaman sizi kafanızda yeni yerlere götürür. İster Orta Çağ'da yapılmış bir klise olsun isterseniz dün açılmış bir kafe sizi o sıkıştığınız yerden çıkarıp nefes olmanızı sağlayacak her yer olur.




# 5 KENDİNE DÖN

İçinden çıkamadığın tasarımlar, ilerlemeyen projeler diğer işlere kıyasla yapmaya çalıştığımız şey her zaman kendimizi aşmak oluyor. Bu da mesleğimizin aslında en özel yanı olmakla birlikte aslında en zor kısmı.. Böyle zamanlarda kendinle kalmak, kendini dinlemek belki araştırıp da bulabileceğin çoğu fikirden daha iyi sonuç verecek. Ortaya çıkardığın seni taşıyan ve tutkunu canlandıracak bir tasarım olacak.

43 görüntüleme0 yorum
bottom of page